MUISTOISSAMME

Tuutikki-kana

Tuutikki-kana
Tuutikki-kana

Tuutikki kananen 12.12.2018-28.3.2021, muistokirjoitus 28.3.2021

Kaiken tämän maailmanmurheen keskellä yksi kana voi tuntua mitättömältä asialta. Tämä yksi kana oli kuitenkin yksilö ja yksi meidän porukasta eikä suinkaan mitätön.

Tuutikki sairastui ja on ollut viime päivät tarkassa hoivassa ja huolenpidossa. Eläinlääkärin pakeillakin käytiin apua hakemassa. Hoidimme ja lääkitsimme pikku kanasta lääkärin ohjeiden ja parhaan taitomme mukaan. Välillä oli pientä toivoa, mutta lopulta vointi vain heikkeni. Kipulääkkeen voimin uskalsimme muutamia päiviä odottaa ja toivoa parasta, mutta sitten tuli aika tehdä päätös. Tuo päätös ei ole minkään elävän olennon kohdalla helppo, mutta se on eläimen omistajan vastuu ja se on vain tehtävä kun sen aika on. Päästimme tänään Tuutikin paremmille matomaille kuopsuttelemaan. Lähdön hetkestä tehtiin mahdollisimman rauhallinen omien tuttujen hoitajien seurassa. Toivon ja uskon, että tämä kana sai elää lyhyen elämänsä toteuttaen lajitovereidensa seurassa lajityypillisiä tarpeitaan. Eli ihmisten kielellä sanottuna onnellisena. 

Osana pientä kanaparveamme Tuutikki tuotti iloa lukuisille ihmisille, mikä ei ole ollenkaan mitätön saavutus elämässä millä tahansa mittapuulla arvioituna.

Valtti-kani 

Jos alla oleva video ei näy, löydät sen myös Facebookista:  https://www.facebook.com/2007333792900199/posts/2697017627265142/