TAPAHTUMAT JA OHJATTU TOIMINTA

Tällä sivulla syyskauden 2021 ohjelmaa:

 • Aikuisten iltatallit
 • Pikkujoulut maalaistunnelmassa
 • Pienten eläintenhoitopäivä joulun alla
 • Joulunalusajan askarteluhetki lapsille

  Ympäri vuoden saatavilla olevia palveluja (esimerkiksi eläinsynttärit) löydät sivulta Hinnat ja palvelut 

Aikuisten iltatallit

Ei leipää tai sirkushuveja, vaan rentoa tekemistä ja aitoja kohtaamisia eläinten kanssa maalaistunnelmassa.

Aikuisten iltatalleissa pyydämme eläimet sisälle, jaamme niille iltaheinät ja juomavedet, siivoamme ja kuivitamme karsinat, haemme virikelehdeksiä/järsittäviä runkoja, puhdistamme kavioita, riisumme loimet, harjailemme... Teemme siis tilanteen, tarpeen ja kelin mukaisia jokapäiväisiä hoitotoimia lampaiden, vuohien, kanojen, kanien ja aasien parissa. Näiden puuhien lomassa tietenkin rapsutamme ja nautimme eläinseurasta. Keskustelemme eläimistä ja niistä saa halutessaan kysellä niin paljon kuin kysymyksiä riittää! Kuuntelemme myös osallistujien toiveita sisällöstä. Mahdollista on toiveiden mukaan päästä kokeilemaan esimerkiksi lampaan kerintää ja sorkkahoitoa, vuohien pieniä koulutustehtäviä ja oikeastaan melkein kaikkea mitä eläinten hoitoon ja niiden kanssa oloon ja eloon ylipäänsä kuuluu!

Toiminta ei ole kaavamaisen ohjelmoitua, mutta ohjattua ja turvallista. Voit tulla mukaan ilman minkäänlaista kokemusta eläintenhoidosta. Tästä saat itsellesi joko mukavan säännöllisen harrastuksen tai voit tulla mukaan vaikka vain yhdelle kerralle. Jotta tekeminen pysyisi mielekkäänä, toimintaan otetaan mukaan max. 4 hlöä/kerta.

Halutessasi voit hoitotoimien jälkeen rentoutua hetken maalaismaisemassa kuunnellen tyytyväisten eläinten heinänrouskutusta ja nauttien kupposen kuumaa juomaa.

Ajankohta: Tiistaisin klo 18 aikavälillä 28.9.-14.12., kesto noin 1,5 h. Huom. 9.11. ei iltatalleja

Hinta: 13 €/kerta tai 100€/10 kertaa (kerralla maksettuna). 10-kerran maksu on voimassa myös kevätkaudella vastaavassa toiminnassa (viikonpäivä saattaa vaihtua). Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Tarvittavat varusteet: Sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet. Pimeään vuodenaikaan olisi hyvä olla mukana otsalamppu tai muu pieni valaisin (tilamme alueella on pimeän aikaan katvealueita, joissa ei ole valaistusta). Tarvittaessa lampun saa lainaan järjestäjältä.

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua joko yhdelle tai useammalle kerralle. Ilmoittautumiset tekstiviesti/WA 0442985384/Katri tai sähköpostitse vanhamylly@kotielainpiha.net. Voit kysellä vapaita paikkoja vielä vaikka edellisenä/samanakin päivänä. Iltatallit järjestetään tarvittaessa vain yhdenkin osallistujan voimin.

Pikkujoulut maalaistunnelmassa

Pikkujoulut maalaistunnelmassa ihanassa eläinseurassa!

Kotieläinpiha Vanhalla Myllyllä on mahdollisuus järjestää pikkujoulut tunnelmallisessa maaseutuympäristössä. Lasten mieleen on takuuvarmasti lampaiden harjaaminen ja kanin turkin pehmeyden hämmästely! Ja kyllä meillä yleensä aikuistenkin suut aika hymyssä ovat.  Rapsutuksia ja huomiota odottavat lampaiden ja kanien lisäksi aasit, vuohet ja kanat.

Pikkujoulupaketti sopii lapsille, aikuisille, perheille, ystävien tai työkavereiden kesken tai vaikka iloiseen joulunalustapaamiseen isovanhempien kanssa.

Myllyn pikkujoulut:

 • Opastettu eläintenhoitokierros (n. 45-60 min.): syötetään, rapsutellaan ja harjaillaan Myllyn eläimiä lähietäisyydeltä
 • Makkaranpaistoa satavuotiaassa sepän pajassa
 • Piparit ja joulutortut sekä kuuma juoma valinnan mukaan (kahvi/tee/kuuma kaakao/glögi)
 • Kesto enintään 2 h
 • Osallistujamäärä 5-10 hlöä
 • Hinta 18 €/hlö (5-10 hlöä) aikuiset ja lapset. Lisähenkilöt 10 €/hlö. Huom! Sisätilamme ovat rajalliset, mutta kokonaan ulkona vietettynä tai tarjoilut porrastetusti järjestäen pikkujouluihin mahtuu isompikin porukka, ole yhteydessä niin suunnitellaan :) Alle 2-vuotiaat ilman tarjoiluja (tai omilla eväillä) mukaan maksutta.

Pikkujoulujen ajan koko kotieläinpiha on vain pikkujouluporukan käytössä eikä siis avoinna muulle yleisölle.

Muistathan kelin mukaiset vaatteet ja jalkineet.

Vapaat pikkujouluajankohdat: pe 26.11. klo 13-15, pe 3.12. klo 13-15, pe 17.12. klo 10-12 ja 13-15, la 18.12. klo 13-15, su 19.12. klo 10-12 ja 13-15.  Vapaat ajat päivitetty 25.11. (pyrimme poistamaan varatut ajat päivittäin)

Kysy myös marras-joulukuun arki-iltapäiviä (päivänvaloa riittävästi noin klo 16 saakka kestävien pikkujoulujen järjestämiseen).

Pienten eläintenhoitopäivä

Koululaiset ovat vielä koulussa, vanhemmilla joulukiireitä eikä viisivuotiaalla mitään tekemistä? Jouluviikollla maanantaina 20.12. järjestämme perheen pienimmille ohjattua eläintenhoitoa pienryhmissä. Lapsella on meillä mieluisaa ohjelmaa ja vanhempi saa hetken aikaa käydä vaikka viime hetken ostoksilla tai sujauttaa salaisuuksia rauhassa paketteihin!

Vietämme aikaa eläinten kanssa silitellen, harjaillen ja ruokkien. Mietimme, mitäs nämä eläimet syövätkään ja missä ne nukkuvat yönsä. Entä paleleeko lammasta talvella tai onko kaikissa kananmunissa tipu? Saa ihmetellä, kysellä, tunnustella ja nuuhkia. Syömme myös pienen välipalan puuhailun lomassa. Ja tietenkin eläimet saa esitellä myös noutamaan tulevalle vanhemmallekin!

Aamupäivällä ja iltapäivällä on omat ryhmänsä. Molempiin ryhmiin otetaan vain kolme lasta, jotta toiminnan turvallisuus voidaan taata eikä liian iso ryhmä myöskään jännitä osallistujia.

Osallistujien ikä: 3-6 v.

Ryhmä 1: maanantai 20.12. klo 8-11

Ryhmä 2: maanantai 20.12. klo 12-15

Hinta: 25 €/lapsi sisältäen välipalan. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Ilmoittautumiset: tekstiviesti/WA 0442985384/Katri tai sähköposti vanhamylly@kotielainpiha.net 


Joulunalusajan askarteluhetki lapsille

Autamme joulupukkia askartelemalla joulupakettiin muistamisen mummille, kummille tai muulle läheiselle annettavaksi. Jouluna paketista kuoriutuu kangaskassi persoonallisella painatuksella ja ihanantuoksuinen huopasaippua!

Kangaskasseihin teemme painatukset sabluunatekniikalla joko lapsen itse suunnittelemalla kuvalla tai sommittelemalla valmistelemistamme eläinhahmoista osallistujan toiveiden mukaan.

Huopasaippuoiden huovutus on ollut meillä todella suosittua monen ikäisten keskuudessa. Käytämme laadukkaita käsintehtyjä saippuoita ja Myllyn omien lampaiden villaa.

Askartelun lomassa nautimme virkistykseksi mehut ja keksit.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet:

 • Ikäraja 5 vuotta. Yläikärajaa ei ole, mielestämme sopii kaikenikäisille lapsille ja nuorillekin! Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Askarteluhetki toteutetaan, jos osallistujia on vähintään 4.
 • Huomioithan vaatetuksen valinnassa sen, että vaatteisiin saattaa joutua kangasmaaliroiskeita. Mikäli haluat käydä tervehtimässä eläimiämme, kannattaa pukeutua sään mukaan.
 • Lauantaina 18.12. klo 9.30-12. Huom.! Ensimmäinen puolituntinen 9.30-10 on varattu eläinten tervehtimiseen (valvotusti tai lasta tuomaan tulleen aikuisen kanssa). Aloitamme askartelun klo 10 ja tilaisuus päättyy klo 12. 
 • Hinta 35 €/lapsi. Hinta sisältää pääsyn kotieläinpihalle, tarvikkeet kangaskassin painantaan ja huopasaippuan tekemiseen, ohjauksen, mehun+keksin sekä arvonlisäveron. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.
 • Askarteluhetken ajan kotieläinpiha on suljettu muulta yleisöltä.
 • Ilmoittautumiset sähköpostitse vanhamylly@kotielainpiha.net tai viestillä 044 2985384/Katri. Kerro ilmoittautumisessa osallistujan ikä.