TAPAHTUMAT JA OHJATTU TOIMINTA

Tällä sivulla syyskauden 2021 ohjelmaa:

 • Aikuisten iltatallit
 • Pikkujoulut maalaistunnelmassa
 • Pienten eläintenhoitopäivä joulun alla

  Ympäri vuoden saatavilla olevia palveluja (esimerkiksi eläinsynttärit) löydät sivulta Hinnat ja palvelut  Päivitämme kevätkauden toimintaa tälle sivulle myöhemmin. Toiveet toiminnan suhteen otetaan ilolla vastaan! Ole yhteydessä esimerkiksi sähköpostilla vanhamylly@kotielainpiha.net

Aikuisten iltatallit

Ei leipää tai sirkushuveja, vaan rentoa tekemistä ja aitoja kohtaamisia eläinten kanssa maalaistunnelmassa.

Aikuisten iltatalleissa pyydämme eläimet sisälle, jaamme niille iltaheinät ja juomavedet, siivoamme ja kuivitamme karsinat, haemme virikelehdeksiä/järsittäviä runkoja, puhdistamme kavioita, riisumme loimet, harjailemme... Teemme siis tilanteen, tarpeen ja kelin mukaisia jokapäiväisiä hoitotoimia lampaiden, vuohien, kanojen, kanien ja aasien parissa. Näiden puuhien lomassa tietenkin rapsutamme ja nautimme eläinseurasta. Keskustelemme eläimistä ja niistä saa halutessaan kysellä niin paljon kuin kysymyksiä riittää! Kuuntelemme myös osallistujien toiveita sisällöstä. Mahdollista on toiveiden mukaan päästä kokeilemaan esimerkiksi lampaan kerintää ja sorkkahoitoa, vuohien pieniä koulutustehtäviä ja oikeastaan melkein kaikkea mitä eläinten hoitoon ja niiden kanssa oloon ja eloon ylipäänsä kuuluu!

Toiminta ei ole kaavamaisen ohjelmoitua, mutta ohjattua ja turvallista. Voit tulla mukaan ilman minkäänlaista kokemusta eläintenhoidosta. Tästä saat itsellesi joko mukavan säännöllisen harrastuksen tai voit tulla mukaan vaikka vain yhdelle kerralle. Jotta tekeminen pysyisi mielekkäänä, toimintaan otetaan mukaan max. 4 hlöä/kerta.

Halutessasi voit hoitotoimien jälkeen rentoutua hetken maalaismaisemassa kuunnellen tyytyväisten eläinten heinänrouskutusta ja nauttien kupposen kuumaa juomaa.

Ajankohta: Tiistaisin klo 18 aikavälillä 28.9.-14.12., kesto noin 1,5 h. Huom. 9.11. ei iltatalleja

Hinta: 13 €/kerta tai 100€/10 kertaa (kerralla maksettuna). 10-kerran maksu on voimassa myös kevätkaudella vastaavassa toiminnassa (viikonpäivä saattaa vaihtua). Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Tarvittavat varusteet: Sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja jalkineet. Pimeään vuodenaikaan olisi hyvä olla mukana otsalamppu tai muu pieni valaisin (tilamme alueella on pimeän aikaan katvealueita, joissa ei ole valaistusta). Tarvittaessa lampun saa lainaan järjestäjältä.

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua joko yhdelle tai useammalle kerralle. Ilmoittautumiset tekstiviesti/WA 0442985384/Katri tai sähköpostitse vanhamylly@kotielainpiha.net. Voit kysellä vapaita paikkoja vielä vaikka edellisenä/samanakin päivänä. Iltatallit järjestetään tarvittaessa vain yhdenkin osallistujan voimin.

Pikkujoulut maalaistunnelmassa

Pikkujoulukausi täynnä. 

Pikkujoulut maalaistunnelmassa ihanassa eläinseurassa!

Kotieläinpiha Vanhalla Myllyllä on mahdollisuus järjestää pikkujoulut tunnelmallisessa maaseutuympäristössä. Lasten mieleen on takuuvarmasti lampaiden harjaaminen ja kanin turkin pehmeyden hämmästely! Ja kyllä meillä yleensä aikuistenkin suut aika hymyssä ovat.  Rapsutuksia ja huomiota odottavat lampaiden ja kanien lisäksi aasit, vuohet ja kanat.

Pikkujoulupaketti sopii lapsille, aikuisille, perheille, ystävien tai työkavereiden kesken tai vaikka iloiseen joulunalustapaamiseen isovanhempien kanssa.

Myllyn pikkujoulut:

 • Opastettu eläintenhoitokierros (n. 45-60 min.): syötetään, rapsutellaan ja harjaillaan Myllyn eläimiä lähietäisyydeltä
 • Makkaranpaistoa satavuotiaassa sepän pajassa
 • Piparit ja joulutortut sekä kuuma juoma valinnan mukaan (kahvi/tee/kuuma kaakao/glögi)
 • Kesto enintään 2 h
 • Osallistujamäärä 5-10 hlöä
 • Hinta 18 €/hlö (5-10 hlöä) aikuiset ja lapset. Lisähenkilöt 10 €/hlö. Huom! Sisätilamme ovat rajalliset, mutta kokonaan ulkona vietettynä tai tarjoilut porrastetusti järjestäen pikkujouluihin mahtuu isompikin porukka, ole yhteydessä niin suunnitellaan :) Alle 2-vuotiaat ilman tarjoiluja (tai omilla eväillä) mukaan maksutta.

Pikkujoulujen ajan koko kotieläinpiha on vain pikkujouluporukan käytössä eikä siis avoinna muulle yleisölle.

Muistathan kelin mukaiset vaatteet ja jalkineet.

Vapaat pikkujouluajankohdat: -

Kysy myös marras-joulukuun arki-iltapäiviä (päivänvaloa riittävästi noin klo 16 saakka kestävien pikkujoulujen järjestämiseen).

Pienten eläintenhoitopäivä

Koululaiset ovat vielä koulussa, vanhemmilla joulukiireitä eikä pienemmillä mitään tekemistä? Jouluviikollla maanantaina 20.12. järjestämme perheen pienimmille ohjattua eläintenhoitoa pienryhmissä. Lapsella on meillä mieluisaa ohjelmaa ja vanhempi saa hetken aikaa käydä vaikka viime hetken ostoksilla tai sujauttaa salaisuuksia rauhassa paketteihin!

Vietämme aikaa eläinten kanssa silitellen, harjaillen ja ruokkien. Mietimme, mitäs nämä eläimet syövätkään ja missä ne nukkuvat yönsä. Entä paleleeko lammasta talvella tai onko kaikissa kananmunissa tipu? Saa ihmetellä, kysellä, tunnustella ja nuuhkia. Syömme myös pienen välipalan puuhailun lomassa. Ja tietenkin eläimet saa esitellä myös noutamaan tulevalle vanhemmallekin!

Aamupäivällä ja iltapäivällä on omat ryhmänsä. Molempiin ryhmiin otetaan vain kolme lasta, jotta toiminnan turvallisuus voidaan taata eikä liian iso ryhmä myöskään jännitä osallistujia.

Osallistujien ikä: 3-6 v.

Ryhmä 1: maanantai 20.12. klo 8-11

Ryhmä 2: maanantai 20.12. klo 12-15

Hinta: 25 €/lapsi sisältäen välipalan. Maksu paikan päällä käteisellä tai kortilla.

Ilmoittautumiset: tekstiviesti/WA 0442985384/Katri tai sähköposti vanhamylly@kotielainpiha.net